Prevajanje angleščine – najpogosteje naročena storitev

Prevajanje angleščine – najpogosteje naročena storitev

PREVAJANJE ANGLEŠČINE- PREVAJANJE V ANGLEŠČINO

Prevajanje angleščine v slovenščino in obratno, prevajanje slovenščine v angleščino je najpogosteje naročena storitev v večini prevajalskih agencij. Čeprav angleščina še zdaleč ni edini jezik Evropske unije, je pa zagotovo najpogosteje uporabljani. V sproščenem pogovoru, nakupovanju, strokovnem, poslovnem svetu, povsod je na prvem mestu angleščina. Zato ni čudno, da je prevajanje in tolmačenje angleščine med najpogostejšimi naročili.

POGOSTE VSEBINE IN NAROČILA:

prevajanje angleških besedil v vse jezike:

  • angleščina – nemščina
  • angleščina – italijanščina
  • angleščina – hrvaščina
  • angleščina – francoščina
  • angleščina – hindu
  • angleščina – arabščina
  • angleščina v katerikoli jezik !

 

Prevajanje angleščine ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled.

Prevajanje angleščine je zaradi dejstva, da danes ogromno ljudi govori angleško, še posebej v presoji. Pojavljajo se številni prevajalci, ki niso prevajalci, in kar na pamet prevajajo kompleksna angleška besedila. Pri tem pogosto prihaja do napak, ki lahko pri angleško govorečih ljudeh povzročijo nerazumevanje. Še posebej lahko takšne prevode opazimo na raznih jedilnih listih, navodilih za uporabo, spletnih straneh, pri medicinskih tekstih, pravnih prevodih in še marsikje.

Zato je pomembno, da prevajanje angleščine opravi anglist z izkušnjami in vešč uporabe prevajalskih orodij in prevajalskih programov. Čeprav je angleščina na prvi pogled enostavna, je to zelo kompleksen jezik, ki med prevajanjem zahteva ogromno znanja in spretnosti ter vedenja.

Lektoriranje – obvezen del prevajanja, ki je pri Euro Prevajalski Agenciji zastonj.

Prevod iz angleščine v slovenščino mora nujno pregledati še lektor, ki opravi konkretno lektoriranje besedila. Pri tem mora paziti, da odstrani morebitne ostanke angleške skladnje in besedilo v celoti približa slovenskemu bralcu.

Za prevod iz slovenščine v angleščino priporočamo lektoriranje, ki ga opravi rojeni govorec angleščine, native speaker. Ta bo v prevodu poiskal in popravil drobne napake, morda kakšen izraz, ki ga lahko prepozna le rojeni govorec.

Prevajanje angleščine zaradi vsega tega ni delo, ki bi ga opravil naključno izbran človek, ki morda res zna dobro angleško, ampak prevajalec-anglist, ki mu je prevajanje angleščine glavna in edina dejavnost in ima izkušnje in jezikovno znanje.

Za ponudbo nas pokličite na 040 66 00 11 ali nam pišite na euro@eurotra.si