Lektoriranje različnih besedil

Lektoriranje je piljenje prevoda ali napisanega besedila, ki odpravlja slovnične, pravopisne, tipkarske in slogovne pomanjkljivosti. Še posebej je lektoriranje pomembno, kadar bo besedilo javno objavljeno. Takrat mora biti brezhibno in 3 krat lektorirano.

Lektoriranje vseh vrst besedil

Naši izkušeni lektorji vam ponujajo lektoriranje vseh vrst besedil, predvsem pa:

  • lektoriranje diplomskega dela
  • lektoriranje magistrskega dela
  • lektoriranje doktorske disertacije
  • lektoriranje strokovnih člankov,
  • lektoriranje spletnih strani,
  • lektoriranje zakonov, predpisov, uradnih listin,
  • lektoriranje bančno – finančnih tekstov,

Poleg tega pa lahko na nas računate tudi pri lektoriranju vseh drugih vrst besedil.

Lektorji slovenščine

Lektoriranje slovenščine za Euro Prevajalsko Agencijo opravljajo profesorji slovenščine oz. diplomirani slovenisti. Vsi imajo dolgoletne izkušnje z lektoriranjem in vam zagotavljajo natančen pregled besedila. Lektor bo popravil zatipkane besede, pregledal rabo ločil, se posvetil slovnični pravilnosti, morda popravil tudi slog, popravljamo pa tudi valute, kratice, cifre… Dober lektor lahko prepreči spodrsljaje, ki se nehote zgodijo, pisca pa spravijo v zadrego – še posebej v poslovnem in akademskem svetu.

Lektoriranje angleščine, nemščine, italijanščine, španščine, portugalščine, bolgarščine, romunščine …

Lektoriranje azijskih in afriških jezikov nam prinaša veliko strank.

Tudi tuji jezik potrebuje lektoriranje, še posebej, če gre za prevod. Še tako dober prevajalec ne more predvideti vseh jezikovnih, pomenskih in drugih zapletov, zato lektoriranje toplo priporočamo vsem, ki boste prevode v tuje jezike tiskali ali objavili. Z lektoriranjem se lahko izognete dodatnim stroškom, saj lahko ena napaka povzroči veliko škode.

Lektoriranje nima mej – od tabel do kovertiranja iz enega v drug jezik.

Da bi preprečili napake, poenotili stil in poskrbeli za nemoteno razumevanje besedila, vam lektoriranje priporočamo na vseh področjih – pošljite nam svoje besedilo za seminar, konference, zagovor diplome, prezentacije, spletne strani in lektorirali vam bomo. Pošljite nam tabele, priročnike, navodila za uporabo …

Pokličite nas na 040 66 00 11 ali nam pišite na euro@eurotra.si